El nostre club, cada dia un repte...

L'Esquaix Igualada neix l'any 1986 producte del boom que va experimentar a principis dels 80 aquest esport.

El club té 2 pistes d'esquaix d'alta competició homologades per la federació catalana, espanyola i mundial.

Hem organitzat tot tipus de proves i campionats, des del tradicional campionat absolut d'Igualada i comarca de la Fira, fins la fase prèvia del mundial absolut celebrat a Barcelona l'any 1994. Des de campionats de Catalunya i Espanya, socials, de nens, amb handicap, de dobles, de 3 raquetes, fins a proves puntuables del rànquing mundial com l’inoblidable OPEL OPEN del 1993. Han passat pels nostres parquets des de jugadors professionals que actualment estan o han estat dins dels 5 millors del món com John White, Ahmed Barada, Mark Chaloner, Alex Gough, Borja Golan, fins a jugadors anònims que fan d'aquest esport un fet apassionant i una teràpia indiscutible.

L'Esquaix Igualada del ja llunyà 1986 té molt poc a veure amb l'actual. El club ha sofert grans transformacions des de la inauguració.

La primera, duta a terme l'any 1993, amb l'ampliació de l'antic gimnàs situat davant la pista 4 d'aquells moments i ampliant-lo fins la ja desaperaguda pista 1 i guanyant gairebé 80m2 més l'ampliació del vestidor d'homes sacrificant l'antic espai destinat a UVA. Aquesta actuació va ser el trampolí d'una segona molt més ambiciosa i contundent.

El 1999, desprès d’any i mig d'obres, va venir la segona, fins a créixer als seus límits permesos i convertint-lo en un nou club de quasi be 1.800m2. Aquesta 2a ampliació va suposar un gran canvi en la estratègia del centre amb una nova recepció, 2 nous vestidors amb les seves zones d’aigües, 3 sales d’activitats, 2 de massatges, 1 sala de cycling, una gran sala de fitness de 450m2, el solàrium natural i tot el club connectat per ascensor.

A mig camí entre el la 2ª i 3ª fase, vàrem habilitar l’any 2006, un solar veí destinat a pàrquing privat del club just a 50m del centre esportiu i poc desprès, el 2007, va entrar en funcionament l'Ebox, un espai davant del club, dedicat a les arts marcials.

La tercera gran fase és va iniciar el 2010 amb l'ampliació i reforma integral dels vestidors d'homes 1 i 2, més la incorporació d'una nova sala de pilates i gimnàstiques dolces a l'espai que ocupava l'antic solàrium natural i acabant amb la construcció de 3 pistes de pàdel amb els seus vestidors en un espai guanyat al pàrquing del club.

La quarta fase completada el 2017, va veure nèixer la 4a pista de pàdel, una sala de treball funcional i la nova sala1 d'activitats dirigides de 140m2. Amb això, l'espai resultant de l'antiga sala1 ens va deixar marge per inaugurar una nova sala de gimnàstiques dolçes i suaus de 75m2 i que ens ha permés guanyar comoditat i amplittut.

Amb la cinquena fase del 2018, és va completar la nova sala de cycling, una de les sales més modernes de l’estat, equipada amb les Stage i l’Aplifitplay per controlar el watts de cada ciclista. Tanmateix, a finals del 2018 va entrar en funcionament el nou vestidor femení, un altre espai emblemàtic del centre. Un espai aquest, pler de llum natural amb un solàrium annexa molt íntim i discret  i predominant sobretot la funcionalitat i comoditat.

Finalment la sisena fase, feta a l’estiu del 2019, ha fet possible guanyar una nova sala funcional de 180m2, una sala que també ha guanyat molta llum gràcies a l’obertura d’un cel obert de vidre i ja per acabar la posada en marxa de l’E-Mind, un nou espai de 140m2 destinat a  les activitats de cos-ment amb dues noves consultes de fisioteràpia just davant del club i al costat de l’Ebox.

Tot això i sumant t’hi la incorporació de maquinària de ultimíssima tecnologia, ens ha situat com a un dels centres esportius de referència de la ciutat.

Però si una cosa en ha permès estar on estem, ha estat gràcies a tots els abonats que han confiat amb nosaltres tots aquests anys, molts des del ja llunyà 1986. Això i només això ens ha permès ser com som.

David Jaume. Director del club.

Esta página web usa cookies

Las cookies de este sitio web se usan para personalizar el contenido y los anuncios, ofrecer funciones de redes sociales y analizar el tráfico. Además, compartimos información sobre el uso que haga del sitio web con nuestros partners de redes sociales, publicidad y análisis web, quienes pueden combinarla con otra información que les haya proporcionado o que hayan recopilado a partir del uso que haya hecho de sus servicios.